MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grochówka po mirowsku Koła Gospodyń Wiejskich...
fot. Fot. 123 RF

Regionalne zupy, jakich nie znacie! Tak się gotuje w Małopolsce [PRZEPISY]

Grochówka po mirowsku Koła Gospodyń Wiejskich

Składniki
20 dag łuskanego grochu
10 dag wędzonego boczku
20 dag kiełbasy
duża cebula
marchewka
jajko
grysik
ziele angielskie, liść laurowy
smalec
sól, pieprz

Wykonanie
Groch gotować do miękkości z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i solą. Boczek, kiełbasę i cebulę podsmażyć na patelni.
Marchewkę zetrzeć na tarce. Gdy groch będzie miękki, dodać mięso i marchewkę.
Na talerz wsypać grysik i wbić jedno jajko. Wyrobić zbite ciasto, zetrzeć je na tarce do zupy.
Chwilę zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Mirowa

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 26.05 w Świeradowie-Zdroju

Przegląd tygodnia od 26.05 w Świeradowie-Zdroju

Przegląd tygodnia od 26.05 w Żarkach

Przegląd tygodnia od 26.05 w Żarkach

Polecamy

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy

Czy nauczyciele pracują w piątek po Bożym Ciele? Wyjaśniamy